Mostecký domovar
...
28.8.2022 - 6 týdnů ležení a nejsem spokojen. Pochvala od kamarádů a od profi sládka, pana Pioneera sice potěší, ale stále mám výhrady. Kveiky jsou kvasnice, který mi (slušně řečeno) nevoní...spíš mi přijde, že smrdí jak hovno, během kvašení dvojnásob. Od třešní nečekám žádnou intenzivní nálož vůní, žádné zázraky, první verze před 2 lety byla ale mnohem lepší. Pivo mi připadá vodové, mdlé, málo nasycené, nudné....
Každopádně, pokud bude znovu nadúroda třešní, ať už za rok nebo za dva, tak má dost prostoru na zlepšení:
- třešně nechat víc vyzrát
- pivo uvařit silnější, ideál 13 Plato (11,5 je fakt málo)
- nebát se a více nasytit
- možná nachmelit něčím aromatickým (ŽPČ se tentokrát neosvědčil , přestože v první verzi byl taky a vyšel výborně).
EDIT 20.10.2022 - všechno je jinak, dnes mi přijde koštovací třetinka naprosto bezvadná, puch z Kveiků je pryč, říz tak akorát, stále tam dost dominuje rybíz, třešně fakt měly dorzát do černa (chce to trpělivost), ale i tak je to dobrota....!!!
Kontakt na mě jest na www.pecho-it.cz .....