Mostecký domovar
...
Po velice povedeném prvním pokusu o letní lehoučký elj (#87) jsem byl natolik nadšený, že jsem to musel zkusit znovu. Recept jsem neměnil, jediná změna byla ve chmelení. Místo amerických voňavek žatečtí novošlechtěnci, kteří mi tu v rámci "využití domovarníků jako pokusných králíků", přistáli na stole. Sypání Pale (45%), pšeničný (30%), ovesné vločky (15%) a zbytek trocha karamelových sladů. Country šel pouze ve 30. minutě, jinak hrál prim 5432 (vířivka + dry hop), nakonec jsem do 2. dry hopu přidal i lehce Mimosy.
Pivo je v letních vedrech osvěžující, není to samozřejmě taková voňavka, ale aroma je velice příjemné - nevím, jestli jej umím popsat relevantně, ale připadá mi lehce jahodové, zemité, možná s náznekem vlhkého tabáku....ale je potřeba to tam hledat, přeci jen je to osmička :)
Tak na příští vaření zvažuji silnější IPA single hop 5432!
Kontakt na mě jest na www.pecho-it.cz .....