Mostecký domovar
...
Drsnější verze SKIPPYho, IBU jsem vytáhl na 80, první ochutnávky jsou opravdu hodně hořké. Hořkost ulpívá na jazyku, ale s postupem času se to lepší. Mix Nelson / Enigma mi hodně voní. První pokus dry hopu spodem pod CO2 a přetáčení z kvasné nádoby také pomocí CO2...tak snad bude mít tento upgrade příznivý vliv na stabilitu piva.
24. 9. 2023 (přesně rok od uvaření, poslední lahev): Poslední, zavoskovaná lahev bývá vždy malým dobrodružstvím a zpravidla mi chutná. Výrazná hořkost se ani po roce nezakulatila (IBU 80 je už na mě moc a Nelson hořkost nemá zrovna příjemnou - příště už jen na aroma...nebo by to možná vyvážil nějakej karamel?) Aroma po roce zesláblo, s tím se počítá, jinak žádné vady nezaznamenány. Pivo krásně čiré a slušně pitelné.
Kontakt na mě jest na www.pecho-it.cz .....