Mostecký domovar
...
První chmelovar / dry hop s cryo variantami Mosaic / Citra, na hořkost šel Kazbek, protože nic vhodnějšího jsem v zásobách nenašel....a zároveň první použití kmene BRY-97...voňavá IPA. Opět jsem část sytil v lahvi a část nuceně CO2...obě verze jsou dosti rozdílné. V lahvi zrající jsou kalnější a šťavňatějsí (spíš do NEIPy), sycené CO2 jsou úplně čiré, méně voňavé a chuťově více do klasické IPy....obojí skromě hodnotím 1* :)
EDIT 16.10.2022 (6 týdnů od uvaření): nevím, co se stalo, ale pivo úplně sešlo...varianta s nuceným sycením je brutálně zoxidovaná, vůně jsou pryč, nepije se to dobře.............co zrálo v lahvích se také úplně pokazilo, najednou je tam cítit jakoby nemocnice nebo něco podobného - neumím to popsat, ale už jsem se s tím několikrát setkal i u profi piv...zřejmě nějaká kontaminace (2 lahve jsem už vylil)
EDIT 25.10.2022: tak já vám nevím, otevřel jsem vzorek sycený CO2 a lahvovaný protitlakem a přijde mi naprosto v pohodě.....dle diskuze v domovarnický skupině na FB, je ta přílišná sebekritika v hlavě (někdy chutná někdy ne - ono se mi to vlastně děje i u profi piv, takže něco na tom asi bude)...nebo jsou fakt některý lahve špatný....????
EDIT 18.1.2023 - předposlední, zavoskovaná lahev. Necítím vůbec žádné vady, jasně definovatelnej Mosaic vyčnívá, Citra je v pozadí. První sklenka (0.25l) skýtá naprosto čiré pivo, přičemž ihned po nalití se to v lahvi začlo vířit, rychle jsem vytáhl další sklenku a dolil, ta je neipově kalná přesně tak, jak má být - i chuťově to je jasná NEIPA, jen nevím, proč mi to u všech hazy piv sedá ke dnu.....
Kontakt na mě jest na www.pecho-it.cz .....